Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g chorizo, peeled, sliced (5 mm)
- 300 g large raw prawns, peeled
- 125 g fresh baby spinach
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 200 g quick polenta (5-8 minutes cooking time)
- 750 g boiling water
- 250 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- 1 Tbsp olive oil
- 60 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2816 kJ / 675 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 1480 mg
Alternatywne przepisy
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 godz. 20 min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 min
Baked Spinach and Feta Mushrooms
35min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1h 40min
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 godz.
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.