Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
TM6 TM5

Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach

4.4 (65 ocen)

Składniki

  • 200 g chorizo, peeled, sliced (5 mm)
  • 300 g large raw prawns, peeled
  • 125 g fresh baby spinach
  • 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 2 garlic cloves
  • 200 g quick polenta (5-8 minutes cooking time)
  • 750 g boiling water
  • 250 g milk
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 Tbsp olive oil
  • 60 g unsalted butter, diced

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2816 kJ / 675 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
39 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
1480 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy