Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g chorizo, peeled, sliced (5 mm)
- 300 g large raw prawns, peeled
- 125 g fresh baby spinach
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 200 g quick polenta (5-8 minutes cooking time)
- 750 g boiling water
- 250 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- 1 Tbsp olive oil
- 60 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2816 kJ / 675 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 1480 mg
Alternatywne przepisy
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 Min
Teriyaki Salmon Burgers
45min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 Min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35min
Prawn Saganaki with Feta
35 Min
Prawn Saganaki
35 Min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30 Min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1h 40min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20min