Urządzenia i Akcesoria
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
chorizo peeled, sliced (5 mm)200 g
-
large raw prawns, peeled300 g
-
fresh baby spinach125 g
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)80 g
-
garlic cloves2
-
quick polenta (5-8 minutes cooking time)200 g
-
boiling water750 g
-
milk250 g
-
fine sea salt1 tsp
-
olive oil1 Tbsp
-
unsalted butter diced60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1480 mg
Białko
40 g
Kalorie
2816 kJ /
675 kcal
Tłuszcz
39 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45 Min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 Std.
Salmon and Fennel Risotto
25 Min
Prawn Saganaki with Feta
35 Min
Avocado Pesto Orecchiette
35 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Greek Chicken with Orzo and Feta
2 Std.
Orzo with Salmon and Spinach
40 Min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 Min
Prawn Saganaki
35 Min
Seafood Risotto
40 Min