
Wersje kompatybilne
Cauliflower Cheese with Boiled Eggs
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)
lub Cheddar cheese cut in pieces (2 cm) - 1000 g water
- 1000 g cauliflower florets (1-2 whole cauliflowers)
- 4 - 6 medium eggs as desired
- 80 g plain flour
- 80 g unsalted butter diced
- 800 g milk
- ¾ - 1 tsp fine sea salt to taste
- 2 pinch white pepper, ground plus extra to taste
- ¼ - ½ tsp ground nutmeg to taste (opcjonalnie)
- fine sea salt to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 526 kcal / 2199 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Węglowodany
- 20 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Sód
- 563 mg