Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g gram flour
- 60 g maize flour
- 200 g water
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp white wine vinegar
- ¾ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 200 g onions, quartered
- 200 g olive oil
- 500 - 600 g potatoes, peeled, sliced (3-4 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1035.4 kJ / 247.5 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 459.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50min
Prawn and Vegetable Rice
1h 10min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
15 min
Vegan Mushroom Bowls
1 Std. 20 Min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1 godz. 45 min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Vegan Green Pea Fritters
20min
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45min
Black Bean and Avocado Wrap
15 min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min