Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pollock, sliced (1 cm)
- 2 Tbsp lemon juice
- 1 ¾ tsp fine sea salt
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 30 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 300 g chopped spinach, frozen, thawed, drained
- ¾ tsp ground black pepper
- 40 g butter, diced, plus extra for greasing
- 70 g plain flour
- 650 g milk
- ¼ tsp ground nutmeg
- ½ tsp dried basil
- 12 dried lasagne sheets
- 120 g mozzarella, sliced (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2066 kJ / 494 kcal
- Białko
- 35.7 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orzo with Salmon and Spinach
40 min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55 min
Creamed Cod
45 min
Sicilian Salad
30min
Fusilli with Pesto, Green Beans and Potato - Pasta alla genovese
45 min
Sardine and Pea Pilaf
40 min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1 Std. 30 Min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min
Mushroom and Spinach Risotto
55 min