Mac'n'cheese z mięsem i kimchi

Mac'n'cheese z mięsem i kimchi

4.2 13 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
3 porcje

Składniki

  • 125 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 20 g oleju plus 1 łyżeczka
  • 160 g makaronu, suchego, typu kolanka
    160 g makaronu, suchego, krótkiego, dowolnego kształtu
  • 50 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość posiekanej, do dekoracji
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 - 250 g mięsa mielonego dowolnego (wieprzowego, wołowego lub drobiowego, patrz wskazówka), podzielonego na kawałki
  • 10 g masła
  • 10 g mąki pszennej
  • 130 g mleka
  • 15 g pasty miso
    10 g musztardy Dijon
  • 5 g sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 130 g kimchi z zalewą
  • 2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki panierki panko
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1563.3 mg
Białko 32.7 g
Kalorie 3029.5 kJ / 724.1 kcal
Tłuszcz 41.3 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 17.2 g
Węglowodany 55.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...