
Urządzenia i Akcesoria
Meksykańska tostada z wołowiną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
sera panela (meksykańskiego świeżego sera) pokrojonego na kawałki200 g
-
rodzynek150 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
pomidorów bez skórki, pokrojonych na kawałki800 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki250 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek40 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki1000 g
-
soli3 łyżeczki
-
liści tymianku, świeżych1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
tostad meksykańskich (patrz wskazówka)10
-
śmietana, 12% tłuszczu do dekoracji
-
sałata rzymska posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
461.3 kcal /
1929.9 kJ
Białko
19.4 g
Tłuszcz
24.3 g
Węglowodany
43.1 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
791.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska