Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
3 porcje
Składniki
-
25 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
15 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
15 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
350 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
50 g wody
-
½ łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
400 g świeżego makaronu, typu ravioli z dowolnym nadzieniem (patrz wariant)
-
100 g sera mozzarella twardego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
½ opakowania sera ricotta (125 g)
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1751.8 mg
Białko
45.7 g
Kalorie
2961.2 kJ /
707.7 kcal
Tłuszcz
42.3 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
17.2 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER IV/2023
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Empanada XXL
1 godz. 15 min
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 godz. 20 min
Zapiekanka z tortellini
30 min
Pastisio
1 godz. 10 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 godz. 10 min
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1 godz.
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Zapiekanka makaronowa
45 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min