Urządzenia i Akcesoria
Pesto pistacjowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
20 g orzeszków piniowych (opcjonalnie)
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
skórka otarta z cytryny (z 1 szt.), ekologiczna, bez białych błonek (albedo)
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
¾ łyżeczki soli
-
120 g oliwy z oliwek dobrej jakości (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
503.3 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1118.5 kJ /
267.3 kcal
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pistacjowy zawrót głowy
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Pistacjowa carbonara
40 min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 min
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
35 min
Crème fraîche
16 godz. 10 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Limoncello Bellini
5 min
Kremowy dip z fety
5 min
Pinsa z mozzarellą i oliwkami
52 godz.
Gnocchi dyniowe z kremowym sosem śmietanowym
1 godz.
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min