Urządzenia i Akcesoria
Pesto pistacjowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
20 g orzeszków piniowych (opcjonalnie)
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
skórka otarta z cytryny (z 1 szt.), ekologiczna, bez białych błonek (albedo)
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
¾ łyżeczki soli
-
120 g oliwy z oliwek dobrej jakości (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
503.3 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1118.5 kJ /
267.3 kcal
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pistacjowy zawrót głowy
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM5)
40 min
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
1 godz. 30 min
Pizza neapolitańska
9 godz.
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35 min
Kremowy dip z fety
5 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.