
Urządzenia i Akcesoria
Pesto pistacjowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych60 g
-
orzeszków piniowych (opcjonalnie)20 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
ząbek czosnku1
-
skórka otarta z cytryny (z 1 szt.), ekologiczna, bez białych błonek (albedo)
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego20 g
-
liści bazylii, świeżych5 g
-
soli¾ łyżeczki
-
oliwy z oliwek dobrej jakości (patrz wskazówka)120 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
267.3 kcal /
1118.5 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
26.5 g
Węglowodany
3.4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
503.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Pistacjowy zawrót głowy
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6)
30 min
Krem pistacjowy
37 min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
Brak ocen
Lasagne z domowym makaronem szpinakowym
2 godz. 30 min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Paella z owocami morza
50 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Syrop waniliowy
30 min
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2 godz. 20 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min