Pesto pistacjowe

Pesto pistacjowe

4.8 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    60 g
  • orzeszków piniowych (opcjonalnie)
    20 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • ząbek czosnku
    1
  • skórka otarta z cytryny (z 1 szt.), ekologiczna, bez białych błonek (albedo)
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    20 g
  • liści bazylii, świeżych
    5 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • oliwy z oliwek dobrej jakości (patrz wskazówka)
    120 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 267.3 kcal / 1118.5 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 26.5 g
Węglowodany 3.4 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 503.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...