Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
TM6 TM5

Mac'n'cheese z mięsem i kimchi

3.9 (197 ocen)

Składniki

  • 250 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 20 g oleju, plus 1 łyżeczka
  • 320 g makaronu, suchego, typu kolanka
    lub 320 g makaronu, suchego, krótkiego, dowolnego kształtu
  • 100 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość posiekanej, do dekoracji
  • 3 ząbki czosnku
  • 300 - 500 g mięsa mielonego, dowolnego (wieprzowego, wołowego lub drobiowego, patrz wskazówka), podzielonego na kawałki
  • 20 g masła
  • 20 g mąki pszennej
  • 250 g mleka
  • 25 g pasty miso
    lub 20 g musztardy Dijon
  • 10 g sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 250 g kimchi, z zalewą
  • 4 łyżki bułki tartej
    lub 4 łyżki panierki panko
  • 1 łyżka ziaren sezamu, białego, do posypania (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2933.4 kJ / 701.1 kcal
Białko
32.5 g
Węglowodany
55.1 g
Tłuszcz
38.7 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Błonnik
4 g
Sód
1131.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy