Urządzenia i Akcesoria
Limonkowy kurczak z kalafiorowym ryżem
Składniki
-
½ pęczka kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 ząbki czosnku
-
½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
50 - 100 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
100 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki syropu z agawy2 łyżeczki miodu
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
4 piersi z kurczaka, bez skóry o grubości 2,5 cm (patrz wskazówka)
-
500 g różyczek kalafiora
-
300 g wody
-
olej do natłuszczenia
-
1 limonka pokrojona na kawałki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM5)
1 godz. 10 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami
1 godz. 20 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1 godz. 40 min
Karaibskie curry z kurczakiem i słodkim ryżem
2 godz. 20 min
Rolada z kurczaka z karmelizowanymi ziemniakami
1 godz. 40 min
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
25 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min