Lotte à la provençale

Lotte à la provençale

4.4 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • de persil frais équeutés, et un peu pour la finition
    5 brins
  • d'oignons en quartiers
    200 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de tomates concassées en conserve
    500 g
  • de poivron rouge en lamelles
    250 g
  • de vin blanc sec
    200 g
  • de thym frais
    1 branche
  • feuille de laurier
    1
  • du sel
  • du poivre moulu
  • filets de lotte, sans peau et sans arêtes
    4
  • de pommes de terre
    650 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 377 kcal / 1583 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...