Lotte à la provençale

Lotte à la provençale

4.5 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 5 brins de persil frais équeutés, et un peu pour la finition
  • 200 g d'oignons en quartiers
  • 30 g d'huile d'olive
  • 500 g de tomates concassées en conserve
  • 250 g de poivron rouge en lamelles
  • 200 g de vin blanc sec
  • 1 branche de thym frais
  • 1 feuille de laurier
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 4 filets de lotte, sans peau et sans arêtes
  • 650 g de pommes de terre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21 g
Kalorie 1583 kJ / 377 kcal
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...