Terrine de poisson légère, sauce tomate au basilic

Terrine de poisson légère, sauce tomate au basilic

4.5 200 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 parts

Składniki

  • de filets de lieu noir sans peau en gros morceaux
    500 g
  • œufs
    2
  • de farine de blé complet
    50 g
  • d'agar-agar (2 g)
    1 sachet
  • d'huile d'olive
    50 g
  • yaourt nature
    1
  • le jus d'un citron jaune
  • de ciboulette fraîche ciselé
    ½ bouquet
  • de piment en poudre
    ¼ c. à café
  • de sel et un peu pour la sauce
    1 c. à café
  • du poivre moulu
  • huile d'olive pour le moule
  • oignon coupé en quatre
    1
  • d'ail
    2 gousses
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • du sel
  • de basilic frais effeuillés
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 232 kcal / 970 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...