Tourin blanchi (soupe bordelaise)

Tourin blanchi (soupe bordelaise)

4.6 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • d'ail (dont 2 écrasées)
    3 gousses
  • de beurre en morceaux
    50 g
  • de farine
    50 g
  • de pain de campagne taillées en petits cubes
    3 tranches
  • d'herbes de Provence déshydratées
    ½ c. à café
  • d'eau
    900 g
  • de bouillon (voir "Conseil(s)")
    1 cube
  • de sel
    3 pincées
  • de poivre fraîchement moulu
    3 pincées
  • œuf
    1
  • de vinaigre de vin rouge
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 225 kcal / 940.8 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 21.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 1082.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...