Tourin blanchi (soupe bordelaise)

Tourin blanchi (soupe bordelaise)

4.6 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 3 gousses d'ail (dont 2 écrasées)
  • 50 g de beurre en morceaux
  • 50 g de farine
  • 3 tranches de pain de campagne taillées en petits cubes
  • ½ c. à café d'herbes de Provence déshydratées
  • 900 g d'eau
  • 1 cube de bouillon (voir "Conseil(s)")
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre fraîchement moulu
  • 1 œuf
  • 1 c. à soupe de vinaigre de vin rouge

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1082.3 mg
Białko 5.8 g
Kalorie 940.8 kJ / 225 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 21.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...