Poêlée de saint-jacques, purée de patate douce épicée et beurre d'orange

Poêlée de saint-jacques, purée de patate douce épicée et beurre d'orange

4.6 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • oranges non traitées (jus et zeste d'1 orange)
    2
  • de beurre
    30 g
  • de sel
    3 pincées
  • de poivre blanc moulu
    3 pincées
  • de patate douce coupée en cubes de 3 cm
    400 g
  • d'eau
    500 g
  • de curry de Madras en poudre
    1 c. à café
  • de gingembre en poudre
    ½ c. à café
  • d'huile de noisette
    15 g
  • noix de saint-jacques
    12

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 215.3 kcal / 898.8 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 19.8 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 505.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...