Poêlée de saint-jacques, purée de patate douce épicée et beurre d'orange

Poêlée de saint-jacques, purée de patate douce épicée et beurre d'orange

4.5 40 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 2 oranges non traitées (jus et zeste d'1 orange)
  • 30 g de beurre
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre blanc moulu
  • 400 g de patate douce coupée en cubes de 3 cm
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de curry de Madras en poudre
  • ½ c. à café de gingembre en poudre
  • 15 g d'huile de noisette
  • 12 noix de saint-jacques

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 505.3 mg
Białko 8.8 g
Kalorie 898.8 kJ / 215.3 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 19.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...