Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La poolish
- 160 g d'eau minérale
- 50 g de graines de sésame
- 2 g de levure boulangère fraîche
- 160 g de farine T 80, et un peu pour fariner
La pâte
- 160 g d'eau minérale
- 2 g de levure boulangère fraîche
- 340 g de farine T 45, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 3 c. à soupe bombées de graines de sésame
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2483 kJ / 586 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 125 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Baguette tradition
15h 25 min
Pâte à raviolis asiatiques
1 Std.
Pain aux fruits secs
3hod. 45min
Pain lagana grec
3h 15min
Pain de campagne
3hod. 45min
Les longués de Montpellier
1 Std.
Petits pains au lait
1h 45min
Ficelle de pain
4h 5 min
Croissants au beurre
16 godz. 15 min
Gressins italiens
1 godz. 55 min