![Gaufre fourrée glace vanille, praliné et chocolat Gaufre fourrée glace vanille, praliné et chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3f0939cc7096156073dc3b3b95c12124/Derivates/4ab17b43e8b3c5e7c3e819460ec969479ffd19f7.jpg)
Wersje kompatybilne
Gaufre fourrée glace vanille, praliné et chocolat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 2 gousses de vanille
- 600 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 180 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
Le jour même
- 360 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 1 sachet de sucre vanillé
- 1 c. à café de sel
- 250 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 125 g d'amandes décortiquées
- 125 g de noisettes
- 160 g de sucre en poudre
- 150 g de sucre perlé
- 200 g de chocolat noir, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6392.9 kJ / 1528 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 149.4 g
- Tłuszcz
- 95.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 44.5 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 526.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frozen spritz
10 min
Macarons à la fraise
2 godz. 30 min
Coupe des îles
10h 30min
Pain cocotte
2h 20 min.
Soupe de poireau gratinée
55 Min
Gâteau aux trois laits
2h
ATELIER menu 1
1 Std.
Sirop de vanille
30 min
Chocolat liégeois
4h 30min
Choux craquelins à la vanille
1 Std. 15 Min
Brioche végétalienne aux fruits secs
2h
Crème dessert à la chicorée
15 Min