Gaufre fourrée glace vanille, praliné et chocolat

Gaufre fourrée glace vanille, praliné et chocolat

4.3 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz.
6 portions

Składniki

La veille
  • gousses de vanille
    2
  • de lait
    600 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • de sucre en poudre
    180 g
  • jaunes d'œufs
    6
Le jour même
  • de lait
    360 g
  • de levure boulangère fraîche
    20 g
  • de farine de blé
    250 g
  • œufs
    2
  • jaune d'œuf
    1
  • de sucre vanillé
    1 sachet
  • de sel
    1 c. à café
  • de beurre mou coupé en morceaux
    250 g
  • d'amandes décortiquées
    125 g
  • de noisettes
    125 g
  • de sucre en poudre
    160 g
  • de sucre perlé
    150 g
  • de chocolat noir en morceaux
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1528 kcal / 6392.9 kJ
Białko 26.8 g
Tłuszcz 95.2 g
Węglowodany 149.4 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 44.5 g
Sód 526.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...