![Pain marguerite pavot et curry Pain marguerite pavot et curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4a0b2ab107ff6900fa19da4fa618bbe8/Derivates/ba6e3555d26c489335b284f6368723015b4e5477.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La poolish
- 150 g d'eau minérale
- 2 g de levure boulangère fraîche
- 150 g de farine T80
La pâte
- 130 g d'eau minérale
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 120 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 90 g de farine T80
- 90 g de farine T150
- 10 g de sel
- 10 g de curry en poudre
- 2 c. à soupe bombées de graines de pavot
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 6828 kJ / 1610 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 324 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain complet vapeur
4h
Bonbons en gelée à la mangue
2 Std. 20 Min
Brioches italiennes
3 Std. 15 Min
Pain maison au maïs
2 Std. 30 Min
Boule au cacao
6 godz. 20 min
Baguette tradition
15h 25min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3h
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Pain de seigle
4h 10 min
Pain express au sésame
1 Std. 15 Min