Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La poolish
- 150 g d'eau minérale
- 2 g de levure boulangère fraîche
- 150 g de farine T80
La pâte
- 130 g d'eau minérale
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 120 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 90 g de farine T80
- 90 g de farine T150
- 10 g de sel
- 10 g de curry en poudre
- 2 c. à soupe bombées de graines de pavot
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 6828 kJ / 1610 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 324 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15h 25 min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Pains au chocolat
16h 10 min
Brioche tressée à la cannelle
8 godz.
Pain express au sésame
1h 15min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Baguette viennoise
2h 30min
Pain au lait (Simplicité)
2u. 20min
Soda bread irlandais
45min
Chocolats de Pâques
15min
Crackers multicéréales
3 Std.
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min