Gratin de prunes et crème à la vanille

Gratin de prunes et crème à la vanille

4.2 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 portions

Składniki

  • 750 g de prunes fraiches ou congelées
  • 90 g de sucre en poudre
  • ½ c. à café de sucre vanillé maison
  • 20 g d'eau (si vous utilisez des prunes fraîches)
  • 1 gousse de vanille
  • 600 g de lait
  • 25 g de fécule de maïs
  • 2 œufs
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
  • 100 g de biscuits type boudoirs
  • 30 g d'amandes effilées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 139.9 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 1419.1 kJ / 339.2 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 35.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...