Gratin de prunes et crème à la vanille

Gratin de prunes et crème à la vanille

4.7 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 portions

Składniki

  • de prunes fraiches ou congelées
    750 g
  • de sucre en poudre
    90 g
  • de sucre vanillé maison
    ½ c. à café
  • d'eau (si vous utilisez des prunes fraîches)
    20 g
  • gousse de vanille
    1
  • de lait
    600 g
  • de fécule de maïs
    25 g
  • œufs
    2
  • de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
    250 g
  • de biscuits type boudoirs
    100 g
  • d'amandes effilées
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 339.2 kcal / 1419.1 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 35.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 139.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...