
Urządzenia i Akcesoria
Gratin de prunes et crème à la vanille
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 portions
Składniki
-
de prunes fraiches ou congelées750 g
-
de sucre en poudre90 g
-
de sucre vanillé maison½ c. à café
-
d'eau (si vous utilisez des prunes fraîches)20 g
-
gousse de vanille1
-
de lait600 g
-
de fécule de maïs25 g
-
œufs2
-
de crème liquide 30-40% m.g. bien froide250 g
-
de biscuits type boudoirs100 g
-
d'amandes effilées30 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
339.2 kcal /
1419.1 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
19.6 g
Węglowodany
35.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
139.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

30 minutes top chrono !
5 Przepisów
Francja
Francja