Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de prunes, fraiches ou congelées
- 90 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de sucre vanillé maison
- 20 g d'eau (si vous utilisez des prunes fraîches)
- 1 gousse de vanille
- 600 g de lait
- 25 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 100 g de biscuits, type boudoirs
- 30 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1419.1 kJ / 339.2 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 139.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert au sirop d'érable
20 min
Entremets pistache et rhubarbe
12 godz.
Petits pains aux pralines et chocolat roses
1 Std. 50 Min
Bouchées aux pommes et aux noix
50min
Riz au lait de coco
40 min
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
3h 30min
Riz au lait gratiné aux pommes
1h
Crème dessert aux noisettes
2 Std. 40 Min
Crème dessert aux speculoos
6 godz. 20 min
Tiramisu aux abricots et au miel
4 Std. 40 Min
Cocktail Bellini
5min
Brioche feuilletée
5h