Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2400 g d'eau
-
650
g de petit salé, en tranches de 2 cm
d’épaisseur - 80 g d'oignon, en quartiers
- 1 gousse d'ail
- 150 g de carottes
- 4 branches de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 350 g de lentilles vertes sèches
- 1 c. à soupe de curry en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- 2 saucisses de Montbéliard
- quelques brins de persil, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3300 kJ / 788 kcal
- Białko
- 73 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Jambalaya de poulet
40min
Maigre à la vapeur, légumes et riz pilaf
45min
Rôti de porc aux légumes - Minestrone
1h 30min
Riz cantonais
30min
Chili Con Carne
30min
Petit salé aux lentilles
55min
Pâtes aux épices cajun, façon jambalaya
1h 30min
Mojito à la bière
5 min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45min
Cake jambon et boursin
50min
Blanquette de veau et ses petits légumes
1h