Petit salé aux lentilles

Petit salé aux lentilles

3.8 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • 650 g de petit salé en tranches de 2 cm
    d’épaisseur
  • 2400 g d'eau
  • 80 g d'oignon en quartiers
  • 1 gousse d'ail
  • 150 g de carottes
  • du sel
  • 2 saucisses de Montbéliard
  • 4 branches de thym frais
  • 1 feuille de laurier
  • 350 g de lentilles vertes sèches
  • 1 c. à soupe de curry en poudre
  • du poivre moulu
  • quelques brins de persil ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 73 g
Kalorie 3300 kJ / 788 kcal
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...