Blanquette de veau et ses petits légumes

Blanquette de veau et ses petits légumes

3.7 39 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'eau
    700 g
  • de carottes en biseaux
    250 g
  • de navets en morceaux
    200 g
  • de thym frais effeuillée
    1 branche
  • feuilles de laurier frais
    2
  • de persil frais équeuté (réserver quelques feuilles pour la finition)
    1 bouquet
  • de veau en morceaux
    600 g
  • branches de céleri émincées
    2
  • de blanc de poireau en rondelles
    200 g
  • de champignons de Paris frais
    300 g
  • de beurre
    20 g
  • de farine
    30 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    ¼ de c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 300 kcal / 1258 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...