
Wersje kompatybilne
Aiguillettes de canard et purée de potiron à l'orange
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 200 g de pommes de terre (type Monalisa), en cubes
- 700 g de chair de potiron en cubes
- 1 filet d'huile d'olive
- 500 g d'aiguillettes de canard
- 1 branche de thym frais effeuillée
- du sel
- du poivre moulu
- eau pour déglacer
- 3 c. à soupe de jus d'orange fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 259 kcal / 1085 kJ
- Białko
- 27 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 15 g