Blanquette de veau

Blanquette de veau

3.3 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'eau
    1100 g
  • de thym frais effeuillée
    1 branche
  • feuilles de laurier déshydratées
    2
  • bouquet de persil frais
    1
  • de sauté de veau coupé en morceaux
    600 g
  • de carottes émincées
    300 g
  • de blanc de poireau émincé
    200 g
  • de champignons de Paris frais brossés et coupés en quatre ou en six
    300 g
  • de beurre
    20 g
  • de farine
    15 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    ¼ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 320 kcal / 1339 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...