Gratin de chou-fleur et œufs durs

Gratin de chou-fleur et œufs durs

4.7 77 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • de gruyère coupé en morceaux
    200 - 300 g
    200 - 300 g de cheddar, coupé en morceaux
  • d'eau
    1000 g
  • de bouquets de chou-fleur
    1000 g
  • œufs
    4 - 6
  • de farine de blé
    60 - 80 g
  • de beurre coupé en morceaux
    60 - 80 g
  • de lait
    600 - 800 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
    ½ - ¾ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 305 kcal / 1273 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 507 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...