Urządzenia i Akcesoria
Wrapy caprese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 sztuki
Składniki
-
60 g liści bazylii, świeżych
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbka czosnku
-
40 g migdałów, w płatkach40 g orzeszków piniowych
-
80 g serka kremowego śmietankowego
-
10 g oliwy z oliwek
-
2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g rukoli
-
4 tortille pszenne
-
2 kulki sera mozzarella (125 g każda), pokrojona w plastry
-
4 pomidory średniej wielkości (ok. 90 g każdy), pokrojone w plastry
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1119.7 mg
Białko
27.8 g
Kalorie
2427.1 kJ /
580.1 kcal
Tłuszcz
38.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Węglowodany
34.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6, TM7)
45 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
25 min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 godz.
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Wrapy z serem halloumi
40 min
Wrapy z kurczakiem i kukurydzą
40 min
Grzanki z warzywami i pastą jajeczną
20 min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min