Urządzenia i Akcesoria
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
5 sztuk
Składniki
-
25 g moreli suszonych, bez pestek
-
30 g rodzynek (patrz wariant)
-
30 g fig, suszonych (patrz wariant)
-
65 g wody plus dodatkowa ilość do pieczenia
-
80 g mleka
-
80 g jogurtu greckiego
-
10 g oleju
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżeczka miodu
-
1 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
251.3 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1311.7 kJ /
313.5 kcal
Tłuszcz
3.4 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
61.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Słodkie węzełki z rodzynkami
2 godz. 45 min
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Bułki wielozbożowe z orzechami
3 godz. 40 min
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min