
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g suszonych owoców i orzechów, mieszanych, np. orzechów laskowych, włoskich, nerkowców, rodzynek, żurawiny (patrz wskazówka)
- 80 g wiórków kokosowych
- 60 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
60
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 60 g cukru -
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 jajko
- 80 g płatków owsianych
- 50 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 931 kJ / 222.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 93.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciastka ANZAC
40 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Czekoladowe muffinki z czerstwego pieczywa
1 godz. 15 min
Ciasteczka ze skórek bananów
1 godz. 30 min
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3 godz.
Pączki pieczone
2 godz. 40 min
Ciasteczka owsiane z suszonymi morelami i jabłkiem
40 min
Batony z musli
50 min
Kulki energetyczne marchewkowo-owsiane
50 min
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
3 godz. 20 min
Napój z orzeszków ziemnych, placki z pulpy orzeszkowej
8 godz. 55 min
Muffinki ze skórkami z jabłek
1 godz.