Urządzenia i Akcesoria
Bułki maślane z ziarnami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 sztuk
Składniki
-
210 g mleka
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, pokruszonych15 g świeżych drożdży pokruszonych
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka cukru
-
450 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli
-
6 łyżek mieszanych ziaren np. maku, sezamu, łuskanego słonecznika, pestek dyni
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
410.8 mg
Białko
11 g
Kalorie
2065.1 kJ /
493.6 kcal
Tłuszcz
18.7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
70.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb codzienny na drożdżach
3u. 45min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1u. 55min
Słonecznikowe bagietki
1u. 10min
Świderki z makiem
2u. 10min
Chleb drwala
24u. 30min
Podłużne bułki pszenne
3u. 30min
Plecione bułki z makiem
14u. 30min
Chleb jogurtowy
3u.
Prosty chleb mieszany
3u. 40min
Szybkie kajzerki
1u. 50min
Bułki śniadaniowe
1u. 40min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2u. 40min