Urządzenia i Akcesoria
Bułki-trojaczki z ziarnami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
-
380 g wody letniej
-
300 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki miodu
-
300 g mąki orkiszowej, razowej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
-
1 łyżka mleka do posmarowania
-
mieszane ziarna np. sezamu, maku, siemienia lnianego, czarnuszki, słonecznika, dyni, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
403.7 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
790.4 kJ /
188.9 kcal
Tłuszcz
1.5 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
37.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Kajzerki
15 godz. 45 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Bułki wielozbożowe z orzechami
3 godz. 40 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min