
Urządzenia i Akcesoria
Bułki-trojaczki z ziarnami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
-
wody letniej380 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
miodu2 łyżeczki
-
mąki orkiszowej, razowej300 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
-
mleka do posmarowania1 łyżka
-
mieszane ziarna np. sezamu, maku, siemienia lnianego, czarnuszki, słonecznika, dyni, do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
188.9 kcal /
790.4 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
1.5 g
Węglowodany
37.3 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
403.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Bułki orkiszowe
23 godz. 40 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Bułki wielozbożowe z orzechami
3 godz. 40 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Szybki chleb orkiszowy
1 godz. 25 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min