
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki pszenno-żytnie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
400 g mąki pszennej typ 405 lub 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g mąki żytniej typu 1150
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
340 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
146 kcal /
611 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min