Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki pszenno-żytnie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
400 g mąki pszennej typ 405 lub 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g mąki żytniej typu 1150
-
2 łyżeczki suchych drożdży20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
340 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5 g
Kalorie
611 kJ /
146 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki-trojaczki z ziarnami
2h 40min
Słonecznikowe bagietki
1h 10min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Bułki maślane z ziarnami
2h
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2h 20min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1h 15min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4h 35min
Chleb jogurtowy
3h
Bułki śniadaniowe
1h 40min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2h 30min