Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki pszenno-żytnie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
400 g mąki pszennej typ 405 lub 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g mąki żytniej typu 1150
-
2 łyżeczki suchych drożdży20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
340 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5 g
Kalorie
611 kJ /
146 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 Std. 40 Min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 Std. 20 Min
Chleb z ziarnami
2 Std. 30 Min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 Std. 15 Min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 Std. 20 Min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 Std. 30 Min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 Std. 10 Min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 Std. 45 Min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 Std. 35 Min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 Std. 50 Min
Chleb jogurtowy
3 Std.
Bułki śniadaniowe
1 Std. 40 Min