
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g mąki pszennej, typ 405 lub 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 100 g mąki żytniej, typu 1150
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży - 340 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.
Chleb jogurtowy
3 godz.
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Włoskie grissini
2 godz.
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Chleb z samopszy z sezamem
2 godz. 10 min