Urządzenia i Akcesoria
Fig and apricot tea bread
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 pieces
Składniki
-
oil for greasing
-
pecan nuts150 g
-
dried apricots120 g
-
dried figs120 g
-
sultanas100 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
brewed earl grey tea (see Tips)280 g
-
light brown sugar50 g
-
sea salt1 pinch
-
plain flour240 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
milk2 tbsp
-
egg1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
65.9 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1071.8 kJ /
256.2 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
40.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Lemon and coconut blondies
40 min
Quick almond biscuits
35 min
Apricot macadamia biscuits
40 min
Panforte
1 godz. 30 min
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
2 godz. 10 min
Baked chocolate ricotta with blueberries and cream
55 min
Rice pudding
50 min
Vegetable soup
35 min
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Zucchini slice
45 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min