Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peeling Potatoes
- 24 oz russet potatoes, unpeeled, cut into pieces (2 in. wide)
- 21 oz water
- 1 tsp vegetable oil
Curry Potato Soup
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 4 oz carrots, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 tbsp curry powder
- 28 oz vegetable stock
- ½ oz Dijon mustard
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 oz coconut cream, plus extra to drizzle, to garnish
- fresh chopped parsley, to garnish
- crusty bread, sliced, toasted, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 783.4 kJ / 187.3 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 461.8 mg
Alternatywne przepisy
Spring Garden Minestrone Soup
50 Min
Meat Sauce
1 Std. 45 Min
Chicken Salad Sandwich
15min
Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup
1 Std. 15 Min
Pumpkin Chili
50 Min
Potato Curry Soup
35 Min
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Southern Black-Eyed Peas
1h 35min
Maple Sweet Potato Soup with Parmesan Croutons
45 Min
Slow Cooked White Chicken Chili
2 Std. 10 Min
Chickpea Ratatouille
1 Std.
One Pot Ravioli Soup
30 Min