Potato Curry Soup

Potato Curry Soup

4.1 28 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

Peeling Potatoes
  • russet potatoes unpeeled, cut into pieces (2 in. wide)
    24 oz
  • water
    21 oz
  • vegetable oil
    1 tsp
Curry Potato Soup
  • yellow onions cut into pieces
    4 oz
  • carrots cut into pieces
    4 oz
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • curry powder
    1 tbsp
  • vegetable stock
    28 oz
  • Dijon mustard
    ½ oz
  • dried bay leaf
    1
  • salt to taste
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • coconut cream plus extra to drizzle, to garnish
    3 oz
  • fresh chopped parsley to garnish
  • crusty bread (opcjonalnie) sliced, toasted, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 187.3 kcal / 783.4 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 25.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 461.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...