Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peeling Potatoes
- 24 oz russet potatoes, unpeeled, cut into pieces (2 in. wide)
- 21 oz water
- 1 tsp vegetable oil
Curry Potato Soup
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 4 oz carrots, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 tbsp curry powder
- 28 oz vegetable stock
- ½ oz Dijon mustard
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 oz coconut cream, plus extra to drizzle, to garnish
- fresh chopped parsley, to garnish
- crusty bread, sliced, toasted, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 783.4 kJ / 187.3 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 461.8 mg
Alternatywne przepisy
Chickpea Ratatouille
1h
Lemon Caper Potato Salad
1h
Chicken and Bulgur Soup
40 Min
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30 min
Chunky Vegetable Barley Soup
1h
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 min
Spanish Rice
35min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 Std. 10 Min
Southern Banana Pudding
4h 45min
Shrimp Orzo with Peas
30 min
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45 min
Tex-Mex Red Rice
1h