Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup

Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup

4.6 43 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Couscous
  • couscous
    8 oz
    8 oz Israeli couscous
  • salt
    ½ tsp
  • vegetable stock
    16 oz
  • lemon
    1
Salmon
  • salmon fillets (approx. 5 oz ea.)
    4
  • ras el hanout (see Tip)
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • honey
    1 tsp
Soup
  • yellow onions cut into pieces (1 in.)
    4 oz
  • carrots cut into pieces (1 in.)
    2 oz
  • celery cut into pieces (1 in.)
    2 oz
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • tomato paste
    2 tbsp
  • salt
    ½ tsp
  • canned chickpeas drained, rinsed
    15 oz
  • harissa paste
    3 tbsp
  • vegetable stock
    16 oz
  • water
    6 oz
  • fresh cilantro leaves only, chopped, plus extra to garnish
    ¼ bunch
  • pine nuts toasted, plus extra to garnish
    2 tbsp
  • plain Greek yogurt
    4 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1574 mg
Białko 48 g
Kalorie 2799 kJ / 669 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...