Wersje kompatybilne
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Couscous
-
8
oz couscous
lub 8 oz Israeli couscous, quick cooking - ½ tsp salt
- 16 oz vegetable stock
- 1 lemon
Salmon
- 4 salmon fillets (approx. 5 oz ea.)
- 1 tsp ras el hanout (see Tip)
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 1 tsp honey
Soup
- 4 oz yellow onions, cut into pieces (1 in.)
- 2 oz carrots, cut into pieces (1 in.)
- 2 oz celery, cut into pieces (1 in.)
- ½ oz extra virgin olive oil
- 2 tbsp tomato paste
- ½ tsp salt
- 15 oz canned chickpeas, drained, rinsed
- 3 tbsp harissa paste
- 16 oz vegetable stock
- 6 oz water
- ¼ bunch fresh cilantro, leaves only, chopped, plus extra to garnish
- 2 tbsp pine nuts, toasted, plus extra to garnish
- 4 tbsp plain Greek yogurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2799 kJ / 669 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1574 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fish Tacos
45 mnt
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 mnt
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40 mnt
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40 mnt
Smoked Salmon Lemon Pasta
35 mnt
Shrimp Orzo with Peas
30 Min
Pineapple Teriyaki Salmon
30 Min
Sea Bass with Miso Butter, Mashed Potatoes and Beans
50 Min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Pollo Pibil
1 Std. 30 Min
Tuna Avocado Bowl
50 Min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 mnt