
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ oz Parmesan cheese cut into pieces
- 5 oz leeks sliced in half moons (¼ in)
- 5 oz fennel sliced in half moons (¼ in), reserve fronds to garnish
- 1 oz extra virgin olive oil
- 2 oz dry white wine
- 9 oz Israeli couscous
- 1 tsp salt to taste
- 18 oz vegetable stock
- 12 oz fresh salmon fillets, skinless boneless, cubed
- 1 oz unsalted butter
- 1 lemon cut in wedges
- cracked black pepper to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 385 kcal / 1611 kJ
- Białko
- 22 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 40 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 873 mg