Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 5 oz leeks, sliced in half moons (¼ in)
- 5 oz fennel, sliced in half moons (¼ in), reserve fronds to garnish
- 1 oz extra virgin olive oil
- 2 oz dry white wine
- 9 oz Israeli couscous
- 1 tsp salt, to taste
- 18 oz vegetable stock
- 12 oz fresh salmon fillets, skinless, boneless, cubed
- 1 oz unsalted butter
- 1 lemon, cut in wedges
- cracked black pepper, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 873 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30min
Acorn Squash Gratin
1j 55 menit
Steamed Eggplant and Ricotta Lasagna
1h 25min
Tuna Avocado Bowl
50min
Kamut Risotto with Parmesan Zucchini
9 godz. 45 min
Chicken and Spinach Salad with Bulgur Wheat
40min
Slow Cooked White Chicken Chili
2h 10min
Farro Risotto with Rosemary Chicken
1h
Salmon with Ginger Tomato Sauce
40min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1h
Mushroom Fettuccini
40min