
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ oz yellow onions halved
- 2 oz carrots cut into pieces (1 in.)
- 3 ½ oz leeks cut into pieces (1 in.)
-
3 ½
oz celery cut into pieces (1 in.)
lub 3 ½ oz celeriac cut into pieces (1 in.) -
3 ½
oz beef jerky sliced into strips (¾ in.), (see Tip)
lub 3 ½ oz Swiss air-dried beef, e.g. Bündnerfleisch sliced into strips (¾ in.), (see Tip) - 1 oz unsalted butter
- 2 ½ oz pearl barley
- 42 oz water
- 2 vegetable stock cubes
- 3 ½ oz heavy whipping cream
- 1 pinch salt to taste
- 1 pinch fresh ground pepper to taste
- ½ bunch fresh flat leaf parsley (approx. 2 tsp), leaves only, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 273 kcal / 1137 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 19 g