Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ oz yellow onions, halved
- 2 oz carrots, cut into pieces (1 in.)
- 3 ½ oz leeks, cut into pieces (1 in.)
-
3 ½
oz celery, cut into pieces (1 in.)
lub 3 ½ oz celeriac, cut into pieces (1 in.) -
3 ½
oz beef jerky, sliced into strips (¾ in.), (see Tip)
lub 3 ½ oz Swiss air-dried beef, e.g. Bündnerfleisch, sliced into strips (¾ in.), (see Tip) - 1 oz unsalted butter
- 2 ½ oz pearl barley
- 42 oz water
- 2 vegetable stock cubes
- 3 ½ oz heavy whipping cream
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch fresh ground pepper, to taste
- ½ bunch fresh flat leaf parsley (approx. 2 tsp), leaves only, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1137 kJ / 273 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shrimp Scampi
40 min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45 min
Chicken Noodle Soup
50 min
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1h
Buttermilk Mashed Potatoes
35 min
Tuna Tapenade
5min
Split Pea Soup
1h 25 min
Sausage Stuffed Mushrooms
1h 20 min
Broccoli and Cheddar Soup
40 min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 min
Hungarian Mushroom Soup
35 min