Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dukkah
- 4 oz whole raw almonds
- 4 oz unsalted pistachios, shelled
- 1 oz sesame seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp black peppercorns
Cilantro Chutney
- 2 oz extra virgin olive oil
- 2 oz fresh cilantro, leaves and tender stems
- 4 green onions, cut into pieces
- 1 serrano chili, destemmed, deseeded, to taste
- 1 oz fresh ginger, peeled
- ½ tsp sugar
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground cumin
- 2 oz lemon juice
Soup
- 6 oz yellow onions, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- ½ oz coconut oil
- 1 ½ tsp curry powder
-
7
oz dried black lentils
lub 7 oz dried red lentils - 27 oz canned coconut milk (approx. 2 cans)
- 1 ½ tsp vegetable stock paste
- 14 ½ oz canned chickpeas, rinsed, drained
Warm Up
- 6 - 8 oz vegetable broth
- dried red chili flake, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3293 kJ / 787 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 14 g
- Sód
- 648 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Butternut Squash Coconut Curry
40 min
Greek Lentils and Rice
35 min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 min
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 godz. 5 min
Pumpkin Chili
50 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25min
Collard Greens
1 godz. 5 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Vegetarian Chili
50 min
Southwest Quinoa
40 min