Urządzenia i Akcesoria
Marchewkowo-serowy dip
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
200 g sera cheddar pomarańczowego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 cebule dymki tylko zielona część, pokrojone na 3 cm kawałki
-
250 g serka śmietankowego twarogowego, typu Almette®, podzielonego na kawałki
-
150 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ - 1 ½ łyżeczki soli (patrz wskazówka)
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki musztardy Dijon
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej
-
krakersy do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
578.9 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
896.6 kJ /
214.2 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
7.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marchewki w jadalnej ziemi
1 godz. 50 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6, TM7)
35 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Biało-czerwony sernik Red Velvet
8 godz. 15 min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 godz. 30 min
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2 godz. 30 min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min
Deska ubijanego sera camembert lub brie
45 min