Fried Chives Pockets

Fried Chives Pockets

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 piece

Składniki

Dough
  • plain flour
    230 g
  • water
    120 - 130 g
  • cooking oil
    10 g
  • salt
    ¼ tsp
Chive fillings
  • eggs
    2
  • cooking oil
    15 g
  • Chinese chives cut in small pieces, approx. 0.5 cm
    300 g
  • sesame oil, untoasted
    30 g
  • oyster sauce
    10 g
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • Chinese five spice powder
    1 pinch
  • salt
    1 tsp
  • dried shrimp small size, rinsed, toasted
    20 g
Assembly
  • cooking oil for frying

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 269 kcal / 1123 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 512 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...