Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g plain flour
- 120 - 130 g water
- 10 g cooking oil
- ¼ tsp salt
Chive fillings
- 2 eggs
- 15 g cooking oil
- 20 g dried shrimp, small size, rinsed, toasted
- 300 g Chinese chives, cut in small pieces, approx. 0.5 cm
- 30 g sesame oil, untoasted
- 10 g oyster sauce
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 pinch Chinese five spice powder
- 1 tsp salt
Assembly
- cooking oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1123 kJ / 269 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 512 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35min
Chicken porridge with century egg
30min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1 Std. 10 Min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30min
Mushroom Beef Balls
50min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35min
Steamed Siew Mai
5h
Tom Yam Mee Hoon
30min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Crispy Ikan Bilis
40min