Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g plain flour
- 120 - 130 g water
- 10 g cooking oil
- ¼ tsp salt
Chive fillings
- 2 eggs
- 15 g cooking oil
- 20 g dried shrimp, small size, rinsed, toasted
- 300 g Chinese chives, cut in small pieces, approx. 0.5 cm
- 30 g sesame oil, untoasted
- 10 g oyster sauce
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 pinch Chinese five spice powder
- 1 tsp salt
Assembly
- cooking oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1123 kJ / 269 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 512 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dried Chilli Chicken with Potato
30min
Orange Chiffon Cake
1h 15min
Fluffy Japanese Cheesecake
1h 50min
Tomato-egg soup
20min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35min
Lotus Seeds With Lily Bulb Dessert Soup
Brak ocen
Potato and pork rib stew (patatas guisadas con costillas adobadas)
1 Std.
Buddha's Delight
55 min
Steamed Chicken Essence
1h 10min
Chai Buey
1 Std. 45 Min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35min
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1 godz. 30 min