Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried shiitake mushrooms, soaked to soften
- 10 garlic cloves
- 150 g shallots
- 5 fresh red chillies, deseeded
- 1000 g pork belly, skinless, cut into thin slices (0.5 cm)
- 80 g fermented soybean paste
- 20 g fish sauce
- 30 g oyster sauce
- 30 g dark soy sauce
- 20 g light soy sauce
- 30 g brown sugar
- 20 g mushroom seasoning powder
- 30 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 1477 kJ / 353 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 2018 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30 min
Tomato-egg soup
20min
Buddha's Delight
55min
Long Bean Rice
1h 10min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 godz. 15 min
Chai Buey
1h 45min
Shiitake mushroom sauce
45 min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Jiu Hu Char (Fried Yam Bean with Shredded Cuttlefish)
35min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 godz. 25 min
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.