Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried shiitake mushrooms, soaked to soften
- 10 garlic cloves
- 150 g shallots
- 5 fresh red chillies, deseeded
- 1000 g pork belly, skinless, cut into thin slices (0.5 cm)
- 80 g fermented soybean paste
- 20 g fish sauce
- 30 g oyster sauce
- 30 g dark soy sauce
- 20 g light soy sauce
- 30 g brown sugar
- 20 g mushroom seasoning powder
- 30 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 1477 kJ / 353 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 2018 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25 Min
Curry Chicken
1h
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Stir-fried vegetables
10min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Yu xiang rou si (Yuxiang pork)
30min
Teochew Seafood Porridge
45 Min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 godz. 50 min
Rice Wine Chicken
30min