Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried shiitake mushrooms, soaked to soften
- 10 garlic cloves
- 150 g shallots
- 5 fresh red chillies, deseeded
- 1000 g pork belly, skinless, cut into thin slices (0.5 cm)
- 80 g fermented soybean paste
- 20 g fish sauce
- 30 g oyster sauce
- 30 g dark soy sauce
- 20 g light soy sauce
- 30 g brown sugar
- 20 g mushroom seasoning powder
- 30 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 1477 kJ / 353 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 2018 mg
Alternatywne przepisy
Green Chillies With Pork Belly
25min
Mapo tofu
15min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Buddha's Delight
55min
Yam Rice
45 min
Chai Buey
1h 45min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
White Radish Pork Rib Soup
3h