Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried shiitake mushrooms, soaked to soften
- 10 garlic cloves
- 150 g shallots
- 5 fresh red chillies, deseeded
- 1000 g pork belly, skinless, cut into thin slices (0.5 cm)
- 80 g fermented soybean paste
- 20 g fish sauce
- 30 g oyster sauce
- 30 g dark soy sauce
- 20 g light soy sauce
- 30 g brown sugar
- 20 g mushroom seasoning powder
- 30 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 1477 kJ / 353 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 2018 mg
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Sous-Vide Herbal Chicken
4 Std. 15 Min
Sea Coconut Braised Fish Maw Soup
25h 10min
Thai Green Curry Paste
10min
Green Mustard Pig's Trotter, Emperor Chicken and Ladies' Fingers With Sesame Dressing
1h 40min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Chai Buey
1h 45 min
Drunken Herbal Prawns
4 godz. 55 min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min