Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g kampung chicken (free-range chicken), skinless, with bone, cut in pieces (3 cm)
- 120 g hot water
- 4 dang gui (Chinese angelica root) slices
- 1600 g water
- 100 g herbal liqueur
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1681 kJ / 402 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 177 mg
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25min
Chicken Congee
1h 30min
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1h
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Ginger Sesame Oil Chicken Cubes
15min
Ginger beef and sugar snap peas with rice
1h 45min
Soy Sauce Chicken
45min
Pumpkin Soup
25min
Curry lamb soup (TM6)
5h 10min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1h 45min
Brown Rice Congee
30min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min