Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g water
- 100 g brinjals, cut in pieces (2 cm)
- 120 g mung bean sprouts
- 70 g cabbage, cut in strips
- 110 g siu bak choy, trimmed, horizontally halved
- 2 tbsp Japanese soy sauce (shoyu)
- 2 tbsp mirin
- 2 tbsp cold pressed sesame oil
- 1 tsp toasted sesame oil
- 1 tbsp toasted sesame seeds, black and white, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 418 kJ / 100 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Homemade Soy Milk
35 Min
Curry Chicken
1 Std.
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Chicken porridge with century egg
30 Min
Mapo Tofu
35 Min
Lemongrass Tempeh
1 Std. 15 Min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35 Min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Mapo tofu
15min
Stir fried broccoli with carrot
15min
Hand Ripped Cabbage
20 Min
Teochew Seafood Porridge
45min