Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs for dipping
- 1200 g water
- 4 kampung eggs
Soup stock
- 500 g water
- 30 g dried kelp (kombu), rinsed
- 30 g bonito flakes
- 100 g Japanese soy sauce (shoyu)
- 100 g mirin
- 100 g Japanese rice wine (sake)
- 30 - 40 g sugar
To assemble
- 200 g long chinese cabbage, cut in pieces (4 cm)
- 300 g silken tofu (1 box), cut in slices (1 cm)
- 5 fresh shiitake mushrooms, scored (see tips)
- ½ sprig leek, diagonally sliced
- 60 g carrot, cut in slices
- 60 g yellow onions, cut in halves, thinly sliced
-
300
g beef slices (ribeye or beef chuck)
lub 300 g pork slices (shoulder loin or belly) - 200 g udon, rinsed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 973 kJ / 233 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 855 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20min
Yu Sang
1 godz.
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35min
Teochew Seafood Porridge
45min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Stir Fried Whole Fish
20min