Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs for dipping
- 1200 g water
- 4 kampung eggs
Soup stock
- 500 g water
- 30 g dried kelp (kombu), rinsed
- 30 g bonito flakes
- 100 g Japanese soy sauce (shoyu)
- 100 g mirin
- 100 g Japanese rice wine (sake)
- 30 - 40 g sugar
To assemble
- 200 g long chinese cabbage, cut in pieces (4 cm)
- 300 g silken tofu (1 box), cut in slices (1 cm)
- 5 fresh shiitake mushrooms, scored (see tips)
- ½ sprig leek, diagonally sliced
- 60 g carrot, cut in slices
- 60 g yellow onions, cut in halves, thinly sliced
-
300
g beef slices (ribeye or beef chuck)
lub 300 g pork slices (shoulder loin or belly) - 200 g udon, rinsed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 973 kJ / 233 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 855 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginseng Wolfberry Bird's Nest
1h 5min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Stir Fried Whole Fish
20min
Ginger sesame oil chicken
25 min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Mapo tofu
15min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
Hand Ripped Cabbage
20min
Collagen Soup Broth
8 Std. 25 Min
Homemade Soy Milk
35min