Wersje kompatybilne
Steamed Bak Choy, Chicken And Tomato Egg Drop Soup
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken and marinade
- 300 g boneless chicken thighs, cut in strips (2 cm)
- 1 tbsp light soy sauce
- ½ tsp dark soy sauce
- 1 tbsp cornflour (starch)
Egg mixture
- 3 eggs
- ½ tsp salt
Tomato soup and bak choy
- 2 garlic cloves, unpeeled
- 30 g olive oil
- 5 g fresh ginger, thinly sliced
- 2 tomatoes, medium size, cut in pieces (3 cm)
- 2 stalks spring onions, white parts only
- 700 g hot water
-
1
chicken stock cube
lub 1 heaped tablespoon chicken stock powder - 200 g bak choy (see tip)
- 1 tbsp cornflour (starch)
- 3 tbsp water
- 5 g sesame oil
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 pinch sugar
- 1 dash white pepper powder
- shallot oil, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1160 kJ / 277 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 943 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 Min
Hainanese chicken with rice
1 godz. 50 min
Stir Fried French Beans
15min
Sarsi Cordial
50 min
Miso carbonara udon
25min
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1h 25min
Braised Potatoes With Mince Meat
30 Min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15min
One Pot Noodles
30 Min
Miso Ramen
30 Min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20min