
Wersje kompatybilne
Steamed Bak Choy, Chicken And Tomato Egg Drop Soup
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken and marinade
- 300 g boneless chicken thighs cut in strips (2 cm)
- 1 tbsp light soy sauce
- ½ tsp dark soy sauce
- 1 tbsp cornflour (starch)
Egg mixture
- 3 eggs
- ½ tsp salt
Tomato soup and bak choy
- 2 garlic cloves unpeeled
- 30 g olive oil
- 5 g fresh ginger thinly sliced
- 2 tomatoes medium size, cut in pieces (3 cm)
- 2 stalks spring onions white parts only
- 700 g hot water
-
1
chicken stock cube
lub 1 heaped tablespoon chicken stock powder - 200 g bak choy (see tip)
- 1 tbsp cornflour (starch)
- 3 tbsp water
- 5 g sesame oil
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 pinch sugar
- 1 dash white pepper powder
- shallot oil to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 277 kcal / 1160 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 943 mg