Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce

Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce

4.8 50 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
5 portions

Składniki

  • kampung chicken (1 whole kampung chicken)
    1800 - 2000 g
  • rice wine
    1 tbsp
  • salt plus ¼ tsp for sauce
    1 tbsp
  • fresh ginger cut in slices
    40 g
  • water
    1500 g
  • garlic cloves plus 2-3 cloves extra, smashed for steaming
    20 g
  • shallots
    20 g
  • cooking oil
    20 g
  • fresh chives chopped
    70 g
  • spring onions chopped
    30 g
  • fresh coriander chopped
    10 g
  • light soy sauce
    45 g
  • toasted sesame oil
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 621 kcal / 2598 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1821 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...