Wersje kompatybilne
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 - 2000 g kampung chicken (1 whole kampung chicken)
- 1 tbsp rice wine
- 1 tbsp salt, plus ¼ tsp for sauce
- 40 g fresh ginger, cut in slices
- 1500 g water
- 20 g garlic cloves, plus 2-3 cloves extra, smashed for steaming
- 20 g shallots
- 20 g cooking oil
- 70 g fresh chives, chopped
- 30 g spring onions, chopped
- 10 g fresh coriander, chopped
- 45 g light soy sauce
- 1 tsp toasted sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2598 kJ / 621 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1821 mg
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25min
Green Chillies With Pork Belly
25min
Sweet and sour pork ribs
40min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Hand Ripped Cabbage
20min
Salted Fish Pork Belly
30min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min
Taiwanese three cup chicken
20min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Stir Fried Whole Fish
20min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min