Wersje kompatybilne
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 - 2000 g kampung chicken (1 whole kampung chicken)
- 1 tbsp rice wine
- 1 tbsp salt, plus ¼ tsp for sauce
- 40 g fresh ginger, cut in slices
- 1500 g water
- 20 g garlic cloves, plus 2-3 cloves extra, smashed for steaming
- 20 g shallots
- 20 g cooking oil
- 70 g fresh chives, chopped
- 30 g spring onions, chopped
- 10 g fresh coriander, chopped
- 45 g light soy sauce
- 1 tsp toasted sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2598 kJ / 621 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1821 mg
Alternatywne przepisy
Salted Fish Pork Belly
30 min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 Std. 5 Min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Ginger sesame oil chicken
25 min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Cantonese Steamed Fish
40 min
Hand Ripped Cabbage
20 min