
Wersje kompatybilne
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 - 2000 g kampung chicken (1 whole kampung chicken)
- 1 tbsp rice wine
- 1 tbsp salt plus ¼ tsp for sauce
- 40 g fresh ginger cut in slices
- 1500 g water
- 20 g garlic cloves plus 2-3 cloves extra, smashed for steaming
- 20 g shallots
- 20 g cooking oil
- 70 g fresh chives chopped
- 30 g spring onions chopped
- 10 g fresh coriander chopped
- 45 g light soy sauce
- 1 tsp toasted sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 621 kcal / 2598 kJ
- Białko
- 47 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Węglowodany
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Sód
- 1821 mg