Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di ceci in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 300 g di fagioli cannellini in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 800 g di acqua
- 8 g di sale
- 150 g di farro perlato (cottura 35-40 minuti)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376 kJ / 328.8 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1355.6 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa frantoiana
45min
Polpette di ricotta al sugo
50min
Minestra saporita di riso e legumi
40min
Zuppa di porri e orzo
45min
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1h
Zuppa di foglie di cavolo e pane raffermo
40min
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40min
Farrotto taccole e prosciutto crudo
40min
Lasagne di verza
2h 30min
Licurdia calabrese
1h
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 Std.