Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di spinaci freschi, lavati
- 20 g di erbe aromatiche fresche miste (es. rosmarino, salvia, timo, origano)
- 15 g di semi di lino
- 35 g di senape (opcjonalnie)
- 30 g di pangrattato + q.b.
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 300 g di ceci lessati (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 714 kJ / 170.7 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 558.1 mg
Alternatywne przepisy
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Burger di ceci e verdure
40min
Burger di ceci al rosmarino
20min
Burger vegetali
40min
Frittelle di quinoa e cime di rapa
1h 30min
Schiacciatina zucca e carote
45min
Burger ceci e rucola
40min
Burger di fagioli e pomodori secchi
35min
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1h
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1h
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1h 30min
Burger di cavolo nero
45min