Polpettone di ceci e spinaci

Polpettone di ceci e spinaci

2.5 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di acqua
    600 g
  • di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
    300 g
  • di spinaci freschi lavati
    300 g
  • di erbe aromatiche fresche miste (es. rosmarino, salvia, timo, origano)
    20 g
  • di semi di lino
    15 g
  • di senape (opcjonalnie)
    35 g
  • di pangrattato + q.b.
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
  • di sale
    2 - 3 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    2 - 3 pizzichi
  • di ceci lessati (vedere consigli)
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 170.7 kcal / 714 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 6.1 g
Węglowodany 23.1 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 558.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...