Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla rossa a fette (7-8 mm)
- 1 peperoncino piccante fresco tagliato a metà in lunghezza
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di melanzane a dadini (2-3 cm)
- 2 cucchiai di capperi sotto sale, sciacquati e sgocciolati
- 10 g di passata di pomodoro
- 4 foglie di basilico fresche, lavate
- 20 g di zucchero
- 15 g di aceto bianco
- 80 g di lenticchie in scatola, sgocciolate e sciacquate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 694 kJ / 166 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolo rosso con semi di finocchio
40 min
Broccoli alla siciliana con olive
40 min
Contorno di verza
35 min
Zucchine alla menta
30 min
Peperoni e cipolle insaporite
25 min
Contorno di melanzane, cipolle e pomodori
35 min
Melanzane trifolate
40 min
Peperoni con capperi
40 min
Salsa di melanzane Bhurta
35 min
Crauti
96h
Contorno di melanzane
25 min
Cavolo rosso stufato
45 min