Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 5 - 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di broccoli a pezzetti
- 30 g di cipolla a pezzi
- 70 g di porro a pezzi
- 5 - 6 steli di erba cipollina fresca
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di panna da cucina
- 30 g di pangrattato + q.b.
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 718 kJ / 171.6 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 224.4 mg
Alternatywne przepisy
Burger di ceci e verdure
40 min
Gattò di patate e spinaci
2h
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1h
Polpettone spinaci e pancetta
1h 30min
Spezzatino di pesce spada a Cottura lenta
1h 40min
Involtini di pollo, orzo e spinaci
40 min
Sformatini di agretti
1h
Pollo speziato e purè di cavolfiore
40 min
Polpette spinaci e mozzarella
45 min
Polpette di ricotta al sugo
50 min
Patate schiacciate al forno
1h
Polpettone zucca e spinaci
1 Std. 15 Min