Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca al vino
- 400 g di semola di grano duro + q.b.
- 4 tuorli
- 160 g di vino rosso
- 5 g di sale
Ripieno
- 100 g di cipolla a listarelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di radicchio rosso di Verona a listarelle
- 100 g di vino rosso
- 500 g di salsiccia fresca a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Besciamella
- 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di burro
- 1000 g di latte
- 80 g di farina tipo 00
- 5 g di sale + q.b.
- 3 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
- 3 pizzichi di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2883.3 kJ / 689.1 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1479.1 mg
Alternatywne przepisy
Risotto radicchio e pancetta
40 min
Torta salata radicchio e robiola
2 godz. 30 min
Crepês asparagi e salsiccia
1 godz. 50 min
Crostata di pere e noci
1 godz. 30 min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 godz.
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40 min
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra (TM6)
45 min
Risotto radicchio e uva
40 min
Risotto zafferano e speck
35min
Polenta bianca e salsiccia
1 godz. 30 min
Torta amaretti e mela
2 godz.
Pizza caprese
9 godz.