Wersje kompatybilne
Polpettine di merluzzo in salsa saporita con contorno di cime di rape
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 4 pomodori secchi
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 300 g di filetti di merluzzo, a dadini (3 cm)
- 1 uovo
- 50 g di pangrattato
- 2 pizzichi di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 300 g di cime di rapa, lavate
- 1 peperoncino rosso piccante a pezzi
- 70 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di pomodori datterino a metà
- 50 g di olive verdi denocciolate a rondelle
- 1 pizzico di origano secco
- 100 g di acqua
- 2 pizzichi di peperoncino piccante in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1601.3 kJ / 382.8 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 576.4 mg
Alternatywne przepisy
Burger di fagioli e pomodori secchi
35min
Polpette di merluzzo con salsa allo yogurt
45min
Polpette di merluzzo con salsa di pomodoro all'acciuga
1h
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1h
Polpette di cavolo viola
1h 30min
Polpette di merluzzo e patate
55min
Rollè di tacchino ripieno con contorno di patate
1h 30min
Fish burger
2h 55min
Fish burger
35min
Polpette di merluzzo con patate
40min
Calamari ripieni di cous cous e gamberoni sottovuoto
1h
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h